Qingbai kendi met krullend decor in reliëf. Het glazuur is aan de onderkant gedeetelijk verdwenen. Deze vorm werd gemaakt voor de zuidoost Aziatische markt. Er wordt uit gegedronken door het object aan de hals vast te pakken en deze boven het hoofd schuin te houden, waardoor de vloeistof uit de tuit stroomt.
Qingbai werd in het zuiden van China vervaardigd, o.a. in Jingdezhen. Voor Jingdezhen het blauw-wit porselein produceerde stond de stad bekend om de productie van Qingbai, dat ook op grote schaal geëxporteerd werd. Qingbai (groen-wit) staat bekend om de groen/blauw-wit achtige glazuur. Het werd ook in omliggende plaatsen gemaakt. Kenmerkend zijn de in mal gemaakte vormen die vaak geïnspireerd zijn op metalen versies.
De oorsprong van de kendi ligt waarschijnlijk in India. Daar werd de kundika, een soortgelijke vorm, gebruikt tijdens Boeddhistische en Hindhoeïstische rituelen. Kendi is een Maleis woord dat is ontleent aan de naam in het Sanskirt voor dit object: 'kunda'. Met de verspreiding van deze religies kwam de kundika in Zuidoost Azië terecht. Daar kreeg het zijn huidige vorm van de kendi, dit object diende ook voor dagelijks gebruik. In China, o.a. in Jingezhen, werd speciaal voor deze markt keramieken kendi gemaakt.